Spanje redt 340 migranten op zee

De Spaanse reddingsdiensten hebben naar eigen zeggen meer dan 340 migranten op de Middellandse Zee gered. Een van hen wilde de oceaan oversteken op de binnenband van een vrachtwagen. 

De Spaanse kustwacht redde 240 mensen op twaalf boten. De meeste bevonden zich in de Straat van Gibraltar, twee in de Alboranzee (tussen Spanje en Marokko; nvdr). Daarnaast redde de Guardia Civil nog eens meer dan honderd migranten op de Middellandse Zee.

Volgens een recente telling van de Internationale Organisatie voor Migratie zijn sinds het begin van het jaar 16.602 migranten in Spanje aangekomen. Van de 1.400 doden die dit jaar vielen op de Middellandse Zee waren er 294 op weg naar Spanje.

Vorige maand stemde Spanje ermee in om een schip met 629 migranten aan boord te laten aanmeren, nadat zowel Italië als Malta dat geweigerd hadden. Op 4 juli arriveerde het reddingsschip van de Spaanse hulporganisatie Proactiva Open Arms met 60 vluchtelingen aan boord in de haven van Barcelona.

Het hoofd van het Europese grensagentschap Frontex waarschuwde vorige week voor het ontstaan van een nieuwe route voor migranten. Die zou lopen van Marokko over het westen van de Middellandse Zee tot in Spanje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *