Microsoft werkt aan Xbox die alleen games kan streamen

Microsoft zou op het moment werken aan twee nieuwe spelcomputers. Eén is een traditionele opvolger voor de Xbox One, terwijl de ander alleen bedoeld is om games te streamen vanuit de cloud.

Dat vertellen anonieme bronnen aan Microsoft-fansite Thurrott. De nieuwe Xbox-spelcomputers zouden onder de codenaam Scarlett worden ontwikkeld.

De cloudconsole zou een deel van de games afspelen op het apparaat in huis, terwijl een ander deel wordt gedraaid op een externe cloudserver. Hierdoor zou het apparaat minder krachtige hardware bevatten en goedkoper verkocht kunnen worden.

Een keerzijde is dat de console altijd toegang tot een cloudstreamingdienst van Microsoft nodig zou hebben. Het bedrijf werkt volgens de bronnen op het moment aan deze dienst, die intern bekendstaat als Scarlett Cloud. Mogelijk moeten gebruikers maandelijks een abonnementsbedrag betalen om games te mogen spelen.

Krachtige hardware

De tweede spelcomputer waar Microsoft aan zou werken, bevat wél krachtige hardware en wordt ook duurder dan zijn cloudvariant. Dit apparaat bevat alle benodigde hardware om games lokaal af te spelen, zoals de huidige generatie spelcomputers ook doet.

Volgens de bronnen worden beide spelcomputers in 2020 op de markt gebracht. Microsoft heeft niet op de geruchten gereageerd, maar het bedrijf zei onlangs op gamebeurs E3 te werken aan een nieuwe generatie spelconsoles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *