Goed nieuws: Toblerone wordt weer zoals vroeger

Britse Toblerone-fans waren helemaal overstuur toen de chocoladefabrikant anderhalf jaar geleden besloot de vertrouwde reep een andere look te geven. Gelukkig krijgt Toblerone binnenkort weer gewoon de originele vorm terug. 

Betaalbaar
Eind 2016 paste fabrikant Mondelez het ontwerp van de Toblerone-reep aan. Hij vertelde toen dat hij verplicht was de productiekosten te verlagen. Ze hebben er toen voor gekozen om de vorm te veranderen om het product zo voor iedereen te betaalbaar te houden. Maar dit betekende wel minder chocolade. Verpakkingen van 400 gram werden 360 gram en die van 170 gram werden 150 gram. Terwijl ze nog wel voor dezelfde prijs werden verkocht.

Drama
Het gat tussen de ‘chocoladetanden’ werd groter gemaakt waardoor je dus eigenlijk ‘lucht’ koopt. Klanten voelden zich genept en deze wijziging zorgde dan ook voor de nodige drama in Engeland.

Blokjes
Maar goed nieuws voor de liefhebbers, want Toblerone gaat weer terug naar de originele verpakking. Fans zijn opgelucht. Het verkleinen van de blokjes was geen goede langetermijnoplossing, geeft Mondelez toe. Al heeft de verkoop er volgens hem niet onder geleden. De reep wordt weer verzwaard van 150 gram naar 200. Hij wordt dus zwaarder – en duurder. Maar voor vele mensen is dit het wel waard.

BRON: Libelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *