Vrouw gebruikt mascara van 20 jaar oud, en de gevolgen zijn verschrikkelijk

Toen de Australische Shirley Potter een mascara achter in haar kast vond, stond ze er niet bij stil dat het flesje er al een tijdje had gelegen. De vrouw gebruikte de mascara, en kreeg een aantal dagen later last van een flinke ooginfectie.

Toen ze vervolgens naar de dokter ging, kreeg ze verschrikkelijk nieuws: de infectie zou niet meer weggaan en Shirley zou binnen drie jaar blind zijn.

Rechtszaak
Shirley voelde zich niet alleen verdrietig na het horen van het nieuws, ze was ook boos. De vrouw is van plan een rechtszaak aan te spannen tegen het bedrijf van de mascara’s. De houdbaarheidsdatum van make-up wordt immers niet vaak vermeld op de verpakking óf het verdwijnt door regelmatig gebruik. Shirley hoopt dat haar verhaal andere mensen kan behoeden om dezelfde fout te maken.

Houdbaarheid
De houdbaarheid van make-up is immers veel korter dan wat de meeste mensen denken. “Over het algemeen zijn producten voor de ogen drie tot zes maanden goed”, zegt beautyexpert professor Justine Smith tegen The West Australian. “Gebruik ze dan ook niet langer: verkies gezondheid boven ijdelheid.”

Benzinegeur
Wie denkt dat die het zelf wel merkt als make-up niet meer goed is, komt bedrogen uit. “Er zitten conserveringsmiddelen in make-up, waardoor er geen bacteriën in open flesjes en potjes groeien”, aldus Smith. Een tip: ruikt je mascara een beetje naar benzine dan is de mascara waarschijnlijk oud. Bij twijfel kun je een product het beste weggooien.

BRON: Libelle / Sefquotes.nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *